Meny
STARTSIDA
PROGRAM
TÄVLINGSDOKUMENT
STARTLISTOR
RESULTAT
BANOR/KARTOR
LIVESÄNDNINGAR
BOENDE
VALLNING
PRESS/MEDIA
VÄDER
ORGANISATIONEN
OM ARRANGÖRERNA
KONTAKTA OSS

In EnglishWeb Camera
OM ARRANGÖRERNA

ARRANGÖRERNA

Tvärreds IF

Tvärred är ort utanför Ulricehamn med ca 1.000 invånare. Tvärreds Idrottsförening bildades 1930 då ett gäng ungdomar började spela fotboll vid Haganäs sjöstrand. Många idrotter har varit framgångsrika under olika tidsperioder. En tid var friidrotten den mest dominerande. Bordtennis, bandy och cykel är även idrotter som funnits på programmet. Idag finns aktiviteter inom fotboll, skidor och gymnastik & motion.

Skidor har funnits på programmet ända sedan föreningen startades och Tvärred har varit arrangör av ett stort antal tävlingar genom åren. Årligen återkommande är Tvärredsloppet och Västgötaloppet .

Tvärreds IF har haft en segrare i USM. Det var 1998 och tidningen Svensk Skidsport utsåg Tvärreds IF som Sveriges bästa tvåmannaklubb. Det berodde på de framgångar som Oskar Svärd och Linus Davidsson gjorde i skidspåret under året. Oskar vann ett flertal lopp och Linus blev svensk Ungdomsmästare i klassen H 16 vid USM i Norberg.

I dagens Tvärreds IF finns ett fyrtiotal skidungdomar och TIF är i och med det en av Götalands större ungdomsklubbar. TIF har 2007 två Götalandsmästare genom Emelie Cedervärn och Hanna Wass i D15 och D16.

Ulricehamns IF

Ulricehamns IF är en flersektionsförening som under 2007 firade 100-årsjubileum. Utöver skidor ägnar sig föreningen åt Bordtennis, Boule och Ishockey. Föreningen har över 1700 medlemmar varav ca 200 hör till skidsektionen.

Ulricehamns IF har genom åren varit medarrangörer vid ett flertal nationella tävlingar som VM-test, Senior-SM och juniorcup-tävlingar. 2008 arrangerades Ungdoms-SM, som tyvärr fick flyttas till älvdalen pga snöbrist

I tävlingsspåren är den mest kända UIF-aren nog Oskar Svärd med sina två Vasaloppsvinster i den gul-svarta dressen. Oskar har förövrigt sina rötter i medarrangörsföreningen Tvärreds IF. Bland dem som är på gång finns den dubble JSM-medaljören 2007 Hanna Falk.

I USM sammanhang är den senaste medaljören Jesper Nilsson som 2006 tog en silvermedalj i sprint.
 
Arrangörer

Tvärreds IF


Ulricehamns IF


Partners

 
Skandinavisk-Intersport-Vattenfall-Cup